טיפול פסיכולוגי בוידאו ובזום

טיפול פסיכולוגי בוידאו ובזום

האם טיפול פסיכולוגי בוידאו או בזום עובד ואיך?

טיפול בווטסאפ וידאו או בזום

אתם סובלים אבל לא תמיד אתם נגישים לטיפול פסיכולוגי פנים מול פנים. לפעמים אתם גרים בחו"ל, עקב relocation, או  מתקשים פיזית או נפשית לצאת מהבית. לחילופין, אם יש חשש ממחלות, כמו בזמן הקורונה – אינכם רוצים להידבק. לעיתים אנשים מוצאים ברשת פסיכולוגים קליניים אשר הם מתרשמים מהם – אך אינם גרים באותה עיר שהאדם גר. 

במקרה שלי למשל ( זו קצת פרסומת), לעיתים אנשים מטלפנים אלי מתל-אביב, מגוש דן בכלל, או מחיפה או ירושלים, או מכל רחבי הארץ – ומבקשים טיפול פסיכולוגי. הם גם שמחים על הגמישות היחסית שלי במחיר של הטיפול הפסיכולוגי. קשה להם עם העלות הרגילה של טיפול אצל פסיכולוג קליני. 

יש אנשים שמלכתחילה אומרים – "לא מתאים לי לשוחח בוידאו", אבל רוב האנשים מסכימים לאופן הטיפול הפסיכולוגי בוידאו, ואפילו נהנים ממנו. הם נהנים מכך שאינם צריכים לצאת מהבית, לנסוע. הטיפול עבורם הוא מעין טיפול בנעלי בית. 

היום ניתן שם לשיחות, אשר משתמשות באמצעים טכנולוגיים ללא מפגש פנים מול פנים. השם הוא טלתרפיה. אגב, יש אנשים המשלבים טלתרפיה עם הגעה לפגישה או שתיים לקליניקה של הפסיכולוגית הקלינית.  

מחקרים רבים על אוכלוסיות גדולות של אנשים הראו, כי טיפול פנים מול פנים לטיפול פסיכולוגי בוידאו או טלפונית – יעילים באותה מידה. 

נראה, שהקפיצה המשמעותית בטיפול בוידאו ( דרך הזום או דרך הווטסאפ וידאו), חלה כמובן בתקופת הקורונה. אז טיפול פסיכולוגי בקליניקה עורר חשש אצל חלק מן המטופלים. המעבר המאולץ הזה לכאורה לשיחת וידאו בזום – גרם לגלות אופן שהיה פחות מקובל עד עכשיו, והביא לעלייה בשימוש בוידאו בכלל או בזום בטיפולים הפסיכולוגיים ברחבי הארץ ובעולם. אני חייבת לציין, שעוד לפני תקופת  קורונה – טיפלתי במטופלים מכל רחבי הארץ ומחו"ל, בטיפול פסיכולוגי טלפוני או בוידאו. 

אתן דוגמא בדויה. 

עדי, בת 35 ונמצאת ב-relocation בחו"ל.  היא פנתה אלי בבקשה לטיפול פסיכולוגי באמצעות הוידאו. במקרה שלה הטיפול התקיים דרך הזום  היא התרשמה מהניסיון הרב שלי בטיפול פסיכולוגי בחרדה. בפגישות הראשונות היא פרקה בכך שסיפרה על הסימפטומים הקשים של החרדה  שלה, ואני שאלתי   אותה על הגורמים שהביאו לחרדה, ולימדתי אותה כלים של סיביטי, כלומר טיפול קוגניטיבי התנהגותי להתמודד עם החרדה. עדי יישמה את חלקם, וכבר בפגישה השניה דיווחה על הטבה בסימפטומים. המשכנו לשוחח על החרדה ונתתי לעדי כלים נוספים. הנחיתי אותה להשתמש רק בכלים המתאימים לה. בהמשך  הטיפול הפסיכולוגי בוידאו בזום עדי העלתה קשיים ותסכולים, הקשורים להתאקלמות בארץ הרחוקה, כמו געגועים הביתה, קושי להתקבל בחברה שאליה הגיעה, ודאגה להתאקלמות של ילדיה. 

כעבור מספר חודשים של הטיפול הפסיכולוגי בוידאו – היא הרגישה טוב יותר.

 או דוגמא אחרת, בדויה גם היא. יאיר טלפן מעיר רחוקה בדרום הארץ. הוא התלונן על יחסים בעייתיים עם בת זוגו. כעבור שתי פגישות אשתו הצטרפה, וניהלנו טיפול פסיכולוגי בוידאו , במקרה שלהם בווטאאפ וידאו בשילוב של פגישות פרטניות זוגיות. תוך מספר חודשים, חל שיפור משמעותי יחסים שלהם. הם הופתעו לראות עד כמה הטיפול הפסיכולוגי בווטסאפ וידאו עוזר להם. 

לא אאריך יתר על המידה. הבנתם את הרעיון. 

 מי שרוצה להתייעץ בי – שיטלפן אלי או ישאיר הודעה כתובה בווטסאפ. 

רחל בר-יוסף-דדון

פסיכולוגית קלינית

053-2865956

https://www.hargasha-tova.com/היכנסו לדף הבית באתר שלי כדי לקרוא המלצות, כדי שתרגישו בטוחים יותר. ( שוב פרסום אבל מה לעשות).

חזרה
WhatsApp
Phone