לעיתים קיימת התלבטות עוד לפני תחילת הלימודים באיזה כיוון לבחור. זו התלבטות שאינה קלה. לעיתים גם יש לשפר את הפסיכומטרי או את ציוני הבגרות. חוסר הודאות לגבי הבחירה וגם לגבי הקבלה לתחום שאותו רוצים ללמוד – בהחלט מבלבלים בטיפול אני עוזרת לקבל החלטות אלו ולעודד בהמשך המאמצים.
לא קל לסטודנטים. מצד אחד הם צריכים לעמוד בעומס הלימודים, ולעיתים קרובות גם לעבוד. התחרות באוניברסיטה לא תמיד קלה – יש הרבה אנשים חכמים, לא כמו בתיכון. יש הסובלים מחרדת בחינות, שהיא הפרעה שטיפול פסיכולוגי בהחלט עוזר בה. יש הסובלים גם מעצם בלמידה עצמה: כיצד לזכור, כיצד להתגבר על כמויות החומר האקדמי. בטיפול הפסיכולוגי אני מקשיבה וגם מציעה הצעות לפתרון הקשיים. גם אני הייתי סטודנטית, ואני מבינה את הקושי.
במקביל סטודנטים נמצאים לפעמים במערכות יחסים לא פשוטות. יש המרגישים בדידות באווירה של אוניברסיטה, שהיא לעיתים אוירה מנוכרת.
בגיל הזה גם ישנם אנשים שעוד לא מצאו את הזהות העצמית הייחודית להם. בנוסף, הם עדיין לא יודעים איך להתמודד עם רגשות כמו חרדה, דיכאון או כעס.
לא פעם הם נמצאים בקונפליקטים עם ההורים שלהם, סובלים מכך.
יחד עם זאת, סטודנטים יותר מודעים לקשיים שלהם ופונים יותר לטיפול פסיכולוגי.
אולי לכן הרבה אנשים שהם סטודנטים מגיעים לטיפול הפסיכולוגי.
טיפול פסיכולוגי בסטודנטים, כך התרשמתי בקליניקה שלי לפחות, הוא טיפול פסיכולוגי שממש עוזר. עצם הדיבור על הקשיים, ההקשבה, הניתוח וגם העצות שניתנות בטיפול הפסיכולוגי – עוזרים מאוד.
סטודנטים בטיפול הפסיכולוגי גם לרוב מבקשים כלים שיעזרו להם, ויחד אנחנו מוצאים כלים שמתאימים עבורם במיוחד.
אורך הטיפול נמשך לפי הצורך. בדרך כלל הסטודנטים בטיפול הפסיכולוגי כבר מרגישים בעצמם מתי הם כבר לא זקוקים. לעיתים מדללים את תדירות הטיפול בהדרגה.
בגלל הקושי הכלכלי אני מציעה הנחות לסטודנטים. יש המממנים טיפול פסיכולוגי בעזרת הוריהם, יש המממנים זאת בעצמם, או בשילוב עם ההורים.
גם בעיר בה אני עובדת אשדוד, מגיעים לקליניקה סטודנטים לא מעט, ומי שמעוניין לקבל טיפול בוידאו או בטלפון – יכול לקבל טיפול כזה מכל הארץ וגם מחו"ל.
אז אל תחששו. טלפנו או כתבו ווטסאפ כדי לספר לי על עצמכם, ולהתייעץ קצרות אם מתאים לכם טיפול.
רחל בר-יוסף-דדון
פסיכולוגית קלינית
טל.: 053-2865956