סיימתי כעת לקרוא עיתון " לאישה". תשאלו: מה לפסיכולוגית ולעיתון נשים מטופש כזה? האמת שהתחלתי לקרוא את העיתון לפני כחמש עשרה שנה, בתקופה שהיה לי קשה. הייתי זקוקה לצבעוניות, ומתכונים, לבגדים היפים. אחר-כך עשיתי הפסקה של כמה שנים בקריאת העיתון ועכשיו חזרתי אליו. כשאני מסיימת את העיתון אני מעבירה אותו למשפחה המורחבת שלנו. זו אחת הסיבות מדוע אני ממשיכה עם המנוי, שכבר שקלתי להפסיקו.
מה עוד יכול להיות מטופש אבל נעים? לקנות בגדים. גם כשלא ממש צריך. לראות קומדיות רומנטיות במשקל נוצה. לרכל על אנשים. לא לנקות את הבית גם אם צריך.
כל הפעילויות האלו אינן הפעילויות ה"קדושות" ביותר, אבל הן יכולות לגרום לנו עונג, ועם הצורך בעונג קשה להתווכח.
לעשות את הדבר הנכון כל הזמן מאפיין למשל אנשים הסובלים מהפרעות אישיות אובססיבית קומפולסיבית. אל תתבלבלו עם התסמונת האובססיבית קומפולסיבית. בתסמונת האובססיבית קומפולסיבית אנשים מודאגים ממחשבות אובססיביות מפחידות, ולכן הם מבצעים טקסים כמו שטיפת ידיים מוגזמת או בדיקת מנעולים של הבית.
הפרעת האישיות האובססיבית קומפולסיבית לעומת זאת מאופיינת בקווים נוקשים של האישיות, הנמשכים לכל אורך החיים. אנשים אלו ייטו להיות מצפוניים מאוד, דבקים בחוקים, חסכניים מאוד כספית וגם עסוקים מאוד בעבודה – עם קושי בניהול הפנאי.
כמובן שהתכונות האלו גורמות להן ולסובבים אותם מצוקה נפשית.
לרבים מאיתנו, אגב, יש לפעמים סממנים כאלו, אבל רובנו לא עונים להגדרה המלאה של הפרעת האישיות האובססיבית קומפולסיבית.
אז לסיום – מה אני רוצה לומר בפוסט הזה?
שלא כדאי שנהיה נוקשים עם עצמנו מדי. כן, חשוב שתהיה לנו שליטה עצמית, אבל לא צריך להגזים. תנו לעצמכם לשבור כמה חוקים מדי פעם. תנו לעצמכם להשתטות. לצרוך אמנות ותרבות שאינם ברמה גבוהה. כשיימאס לכם תוכלו לצרוך תרבות מתוחכמת יותר ולהימנע משטויות. או שתרצו להישאר כאלו שעושים שטויות. על עוד אתם לא פוגעים בעצמכם או באחרים הכל בסדר.
בברכת חיים לא רציניים מדי,
רחל
053-2865956
